Reinfeldt om ersättningarna

Hittade detta klipp på Youtube med före detta MUF-ordföranden Reinfeldt. Jag kan bara konstatera att vi är där nu. Hela idén bygger på att det är en konkurrens mellan människorna om pengarna.

Egentligen handlar det om att skapa balans mellan människan och naturresurserna. I en värd med oljepeak, skuldkriser, klimatflyktingar, matflyktingar i tillväxtens namn kommer detta även att krypa under skinnet på Reinfeldt. Hade vi varit med i EMU hade vi redan gjort sällskap med Grekland, Spanien, Italien med flera. Reinfeldt/Borg tar dock vår något bättre situation som ett betyg på sin egen förträfflighet. Mycket av det överskott vi har idag kommer från försämrade inkomster för de som ratas av arbetsmarknaden på grund av besparingar och oro inför framtiden. Vi har trots allt massarbetslöshet i vårt land.

Vill vi verkligen lösa problemen finns det bara ett sätt. Ett realekonomiskt system utan ränta samt en demokratisk fördelning av pengarna genom basinkomst. Det skulle skapa en ekonomisk plattform med förutsättningar för bättre monetär och social balans i samhället. Till och med EU-parlamentet har antagit en resolution om basinkomst.

Rekomenderad läsning:

Dags för skuldfria pengar!, Arbetarpartiet som splittrar folket, Miljö vs konsumtion, Euron ska räddas till vilket pris som helst

Lämna en kommentar